Skabelon:
Få inspiration og skab struktur med en lang række spørgsmål til den første jobsamtale

Download vores skabelon, kom hele vejen rundt og få den relevante viden om dine kandidater, når du interviewer dem til den første jobsamtale.

  • Sæt struktur på din rekruttering
  • Stil de rigtige spørgsmål til jobsamtalen
  • Vurdér dine kandidater objektivt

Stiller du de rigtige spørgsmål?

Til det første interview kan det være relevant at fokusere på selve jobbet og fagligheden, kompetencer og erfaringer. Skabelonen her kan inspirere dig til, hvilke spørgsmål du kan stille. Der er mange spørgsmål – udvælg dem, der giver mening for dig. I denne skabelon får du blandt andet spørgsmål til disse emner:

Ic Arrow Right Blue Motivation og forventninger
Ic Arrow Right Blue Viden og færdigheder
Ic Arrow Right Blue Samarbejde og adfærd
Ic Arrow Right Blue Personlige egenskaber

MasterDanmark_Header_Tina
MasterDanmark_Header_Mette

I interviewet få du grundlag og viden, så du kan vurdere, om der er et match – eller rettere – du og kandidaten kan vurdere, om der er et match. Det går jo begge veje, og interviews er en oplagt mulighed for den meget essentielle forventningsafstemning

Brug skabelonen til at gøre din rekruttering mere datadreven. Når du bruger samme skabelon til alle kandidater, kan du sammenligne data efterfølgende. Det sikrer det bedste match mellem kandidat og job.

Styrk din struktur, metode og objektivitet i jobsamtalen

Jo mere og bedre data, du indsamler, jo mere sikker er du på matchet. Og interviewet er jo i den grad dataindsamling – her tænker vi ikke alene på mængden af data, men også på kvaliteten af data. Kvaliteten afhænger i høj grad af selve interviewet. Høj kvalitet fordrer god interviewteknik og stiller store krav til intervieweren.

Jo mere struktureret, du arbejder i interviewet, jo nemmere er det sammenholde dine data om kandidaten bagefter. Fordi vi netop spørger kandidater om det samme og på den samme måde. Og fordi vi sammenligner og evaluerer kandidaterne struktureret bagefter. Og ud fra de samme vilkår.
Vi anbefaler derfor, at du laver en struktureret interviewguide, som du holder dig til. Det sikrer dig data, du kan måle på og minimerer bias. Stil spørgsmål, der relaterer til kandidatens kompetencer og som udspringer fra din kravprofil. Og spørgsmål, der giver dig data på kandidatens adfærd.
 
I skal også beslutte, hvilken form jeres interviews skal have, telefonisk eller personligt, og om I kører en eller flere interviewrunder. Vi har valgt at opdele i to interviews, 1. og 2. interviewet, men du kan også integrere dem i et.

Et trygt samarbejde

Når du samarbejder med os eller bruger vores testværktøjer, sikrer vi, at dit grundlag er af høj kvalitet, sikkert og trygt. Samtidig hjælper vi dig videre, hvis der opstår udfordringer eller spørgsmål.

Her du nogle spørgsmål, er du velkommen til at tage direkte fat i os over mail eller telefon.

info@master.dk
+45 70 27 70 80
Master Danmark Oktober 2020 ©TobiasThomas-141